en bedrijfsarts die voor Apple werkt heeft een pijnlijke fout gemaakt. Door een rapport met incidenten die binnen Apple voorgevallen zijn per ongeluk naar meer dan 70 medewerkers te mailen, is het bestaan van een Apple AR/VR-bril min of meer bevestigd.

De Amerikaanse site Gizmodo kreeg het rapport doorgestuurd. Er wordt onder andere gesproken over medewerkers met pijnlijke ogen na het testen van een “BT4 Prototype”. Wat een Apple AR/VR-bril zou zijn.

AR/VR-bril met laser tracking

In een rapport van 21 februari lezen we dat er mogelijk gebruik wordt gemaakt van het volgen van de ogen door middel van een laser: “Na een gebruikerstest van het BT 4-prototype zei een gebruiker dat ze last van haar ogen had en dat ze de laser op verschillende momenten zag knipperen. Manager heeft haar naar een optometrist gestuurd en prototype meegenomen voor analyse.”

Er lijken verschillende iteraties in omloop te zijn die elkaar snel opvolgen. Uit een rapport van 4 maart: “Medewerker had pijnlijke ogen na met een nieuw prototype gewerkt te hebben. Hij zag ook dat een zegel op de behuizing verbroken was.” Een anonieme medewerker zegt tegen Gizmodo dat dit een prototype van een bril voor Augmented of Virtual Reality is.